"100. Yılında Cumhuriyet" Konulu Resim ve Şiir Yarışması

 Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yapılacak etkinlikler kapsamında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak inancı, tarihi, kültürü, ailesi, milleti ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen bir gençliğin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla "100. Yılında Cumhuriyet" konulu resim ve şiir yarışması düzenlenecektir. 

24.10.2023 292

" CUMHURİYET BAYRAMI" KONULU

ŞİİR VE RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

 1.AMAÇ: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının önemini ve tarihimizdeki yerini öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini ekseninde öğrenmek

 2.YARIŞMAYA KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR:

a) Resim Kategorisinde; Yarışmaya Katılacak Eserlerin Nitelikleri: ? Yarışmaya gönderilecek resimlerde resim tekniği serbesttir. ? Resimlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yer almamış olması gerekir. ? Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz. ? Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir resim ile katılabilir. ? Yarışmaya gönderilecek resimlerin ön yüzüne öğrenci veya okulun ilgili kişisel bilgileri yazılamaz. ? Yarışmaya gönderilecek resimler, 35*50 ebatlarındaki (boyut) resim kâğıtlarına yapılır. ? Yarışmaya gönderilen resmin arka sayfasına öğrencinin  iletişim bilgilerini içeren "Yarışma Etiket Formu" yapıştırılır. ? Yukarıda belirtilen şartları taşımayan resimler değerlendirmeye alınmaz.

  c) Şiir  Kategorisinde; Yarışmaya Katılacak Eserlerin Nitelikleri: ? Yarışmaya gönderilecek eserler A4 çizgisiz dosya kâğıdına, el yazısı ve bilgisayar ortamında yazılacaktır. ? Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir. ? Orijinal olmayan (fotokopi olarak gönderilen ) eserler değerlendirmeye alınmaz. ? Yarışmaya gönderilecek şiir ve kompozisyon 2 (iki) sayfayı geçemez. ? Yarışmaya gönderilecek eserlerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılmaz. Ayrıca eserlerin arka sayfası, yarışma etiket formu işlemi dışında kullanılmaz. ? Yarışmaya gönderilen eserlerin arka sayfasına öğrencinin ve okulun iletişim bilgilerini içeren "Yarışma Etiket Formu" yapıştırılır. ? Yukarıda belirtilen şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmaz.

3. YARIŞMAYA SON KATILMA TARİHİ: Eserlerin son teslim tarihi 1 Kasım 2023 Çarşamba günü çalışma saati bitimidir.

4. ESERLERİN GÖNDERİLECEĞİ / TESLİM EDİLECEĞİ ÖĞRETMEN

Resim : İbrahim YAZICI

Şiir: Hayrettin ERBAŞ

6. YARIŞMAYA KATILAN ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ:

a)Gönderilen eserler Okul Eser İnceleme Kurulu tarafından değerlendirilir.

b) Seçici kurul üyelerinin verdikleri puanların ortalaması eserin başarı sırasını belirler.

c) Seçici kurulunun verdiği kararlar kesindir.

 7. SONUÇLARIN AÇIKLANMASI VE ÖDÜLLER:

a) Yarışma sonuçları 2 Kasım 2023 Perşembe günü ödül kazanan öğrencilere web sitesinde duyurulacak.