TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİLERİ

2014 yılında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından, alanında uzman bilim insanlarını ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma ve öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme amacı ile “Bilim Söyleşileri” adı altında etkinlikler dizisi başlatılmıştır.

20.10.2023 84

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Bolu BİLSEM'in yapmış olduğu başvuru sonucunda kurumumuzda  tarafından Doç. Dr. Nurhan ÖZTÜRK " Sürdürülebilir Kalkınma: Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm konulu söyleşi yapılacaktır. Tüm bilimseverleri bekleriz.